2018 kpss önlisans sınavına hazırlık | 2018 kpss sınavı ne zaman

2018 kpss önlisans sınavına hazırlık

İş bulmanın ve kazanç elde etmenin çok zor olduğu bugünlerde birçok insanın hayallerini süsler memuriyet. Çoğu kişi özel sektörün sıkıntılı ve nankör yaşamına kıyasla devlet kapısına girebilmenin daha mantıklı olduğu düşüncesindedir. Özellikle belli bir alanda eğitim alanlar için bu durum çok daha önemlidir. Lakin o kapıya adım atabilmek için öyle bir engel vardır ki o engeli asana mutluluk, aşamayana uzun süren bunalımlar getirir. Kamu Personeli Seçme Sınavı, genel adıyla KPSS, 2 etkin kısımdan oluşmaktadır: Hazırlık-Sınav Anı Bu kademeleri doğru adımlarla geçenler atama mutluluğuna çoğunlukla ulaşır.

KPSS HAZIRLIK SÜRECİ

Yaklaşık 8 ila 12 aylık bir süreçtir. Başvuru tarihi ile sınav tarihi arasında en fazla 4 ay bulunur. Fakat sınava girmeyi düşünen adaylar çok daha önce çalışmaya başlamalıdır. Çünkü planlı ve programlı bir çalışma yapılacaksa,  konuların çokluğu da düşünüldüğünde 4 ay çok kısa bir süredir. Öncelikle adayın kararlılık ve motivasyonunu her zaman diri tutması gerekir. Çünkü ne yapacağını bilmeyen ve çabuk yenilen biri ne kadar çalışırsa çalışsın bir etkisi olmaz. Planlı çalışmak çok önemlidir. Araştırmalara göre sürekli aynı saatte çalışan biri, rastgele çalışan birine göre daha kalıcı bilgilere sahip olur. Ayrıca plan ve program yapmak; durumun ciddiyetini kavramak, hayatı da bu ciddiyet çerçevesinde düzene sokmak açısından çok önemlidir. Kendini çok zorlamadan mantıklı bir plan oluşturan aday daha etkili bir çalışma sistemine sahip olur. Piyasada birçok KPSS hazırlık kitabı vardır. Yapılan en büyük yanlışlardan biri de, gerek sosyal medyada gerek diğer platformlarda yapılan her övgüye aldanarak bir sürü kitap edinmektir. Kalabalık bir kütüphanede verimli çalışmak mümkün değildir. Çünkü KPSS adayı için kalabalık kütüphane bir sürü bilginin içine atıldığı çöp kutusuna benzer. Bütün kitapları incelemek , onca bilgiyi birden almaya çalışmak beyinde bir kaos yaratır. Bunun yerine etkili ve güvenilir birkaç kaynak çok daha verimli bir çalışmayı beraberinde getirir. Memur adayı stresten uzak durmalıdır. Çevrenin baskısı veya adayın kendine olan baskısı bu süreci daha zorlu hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Gerekirse sınav sonuna kadar kendini strese sokan kişi veya kişilerden uzak durmak aday için daha hayırlı olacaktır.

İlginizi Çekebilir :  Lise Harita ve Kadastro Bölümü Memur Alımları

SINAV ANI

Tüm yıl boyunca düzenli ve verimli çalışan aday sınav günü yaşayacağı ufacık bir sorunla tüm yılını çöpe atabilir. Bu sorunların en başında sınav kaygısı gelir. Sınav kaygısı, adı itibariyle basit bir durum gibi görülebilir. Fakat aslında kaygı, adayda fiziksel veya psikolojik yaralar açabilecek kadar etkili bir virüstür. Kaygı önce beyinde başlar. Giderek artan bir adrenalin duygusu tüm vücudu sarar. Ellerde titreme, kalbin gereğinden fazla atması, terleme, kol ve bacaklarda uyuşukluk hatta bayılmalar görülebilir. Bunu aşmak yine adayın elindedir. Sınavı hayatının odak noktasına koymak ister istemez kaygıya neden olur. Aday ne kadar rahat olursa kaygı da o kadar azalır. Unutulmamalıdır ki sınavlar ne kadar önemli olursa olsun hayattan daha önemli değildir. Mutlu ve umut dolu bir yaşam başarıyı beraberinde getirir.

 

KPSS ÖNLİSANS SINAV BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Sınav merkezi, iki yıllık üniversite mezunlarının devlet memuru olmak için yapacağı KPSS ön lisansa dair sınav başvuru tarihlerini açıklanmış durumda.  Alınan bilgilere göre; başvurular 28 Ağustos 2018 tarihinde başlıyor ve 12 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor bilgisi geldi. Geç başvuru tarihi ise 26 Eylül 2018 olarak belirlenmiş durumdadır.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS ön lisans sınavının yapılacağı tarih sınav merkezi tarafından açıklandı. Sınav 4 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Sınav saati, 28 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, ön lisans sınav sonuçlarını 29 Kasım 2018 tarihinde açıklayacağını bildirdi. Sonuç saatini tam olarak paylaşmayan sınav merkezi, sınav sonuçlarını geçtiğimiz yılları baz alırsak,  akşam 17:00’den sonra açıklaması beklenmektedir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.