Kpss Eğitim Bilimleri Konuları

Kpss Eğitim Bilimleri Konuları Nelerdir

Kpss Eğitim Bilimleri Konu Başlıkları Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde Kpss Eğitim Bilimleri Konuları 6 başlıktan oluşur. Eğitim Bilimleri konu başlıkları Gelişim Psikolojisi ile başlamaktadır. Gelişim Psikolojisinden sonra Öğrenme Psikolojisi gelir. Gelişim Psikolojisi ve Öğrenme Psikolojisi birbiriyle bağlantılıdır. Diğer konu başlıklarından biri Ölçme ve Değerlendirme diğeri ise Rehberliktir. Bunun yanında Program Geliştirme Sınıf Yönetimi ve nihayetinde Öğretim Yöntem ve Teknikleri gelir. Kpss Eğitim Bilimleri Konuları başlıklar halinde anlatıldı. Alt konu başlıklarına da değineceğiz. Gelin şimdi açıkladığımız konu başlıklarının soru dağılımlarına bakalım.

Eğitim Bilimleri İçerisinde Soru Dağılımı Nasıldır?

Eğitim Bilimleri Konuları içerisinde toplam 80 soru bulunmaktadır. Eğitim Bilimleri konularının kaçar soruyu kapsadığını açıklayacağız. Birbiriyle bağlantılı olan Gelişim Psikolojisi ve Öğrenme Psikolojisi konularından sırasıyla 12 ve 16 soru bulunmaktadır. Bununla birlikte Ölçme ve Değerlendirme konusunda 12 soru bulunur. Ardından, Rehberlik konusunu kapsayan 12 soru vardır. Program Geliştirme ve Sınıf Yönetimi ile birlikte nihayetinde Öğretim Yöntem ve Teknikleri konularından 8 ve 20 soru olacaktır. Eğitim Bilimleri içerisinde yer alan 80 soru bu şekilde dağılmıştır.

Eğitim Bilimleri Neyi Amaçlar?

Eğitim Bilimleri konu başlıklarını gördük. Şimdi Eğitim Bilimlerinde görülen derslerin neyi amaçladığından bahsedeceğiz. Eğitim Bilimleri, öğretmen olmak isteyen değerli öğretmen adaylarının lisans eğitimleri boyunca edinmeleri gereken bilgilerden oluşur. Öğretmen adayları üniversitelerde müfredatlardan dolayı farklı dersleri alabilirler. Çeşitli üniversitelerde dersler arasında küçük ayrılıklar olabilir.

Eğitim Bilimleri Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Türkiyede Eğitim Bilimleri Bölümü bir çok üniversitede bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, MersinÜniversitesi, Muğla Sıtkı KoçmanÜniversitesi, YakındoğuÜniversitesi, Biruni Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü bulunan üniversitelerdir. Bu üniversitelerde Eğitim Bilimleri Bölümü bulunur.

İlginizi Çekebilir :  Memur Ne iş Yapar?

Kpss Eğitim Bilimleri Derslerine Nasıl Çalışmalıyız?

Değerli öğrenciler, değerli öğretmen ve eğitmen adayları, Kpss Eğitim Bilimleri Dersleri çalışmak için öncelikle kendi ders notlarımız yanında çeşitli kaynaklar edinmeliyiz. Bu kaynaklardan Gelişim Psikolojisi ve Öğrenme Psikolojisi konularını dikkatlice okumalısınız. Konu anlatımlarından özetler oluşturmalısınız. Konuları okuduktan sonra anladıklarınızı not etmelisiniz. Tuttuğunuz notları boş zamanlarınızda okumak size fayda sağlar. Gelişim Psikolojisi ve Öğrenme Psikoloji mantık olarak birbiriyle bağlantılıdır. Konular arasındaki bağlantıları kendiniz kuracaksınız. Yapmanız gereken, dikkatli ve sürekli bir şekilde konu anlatımı okumak olacaktır. Bunun yanında Ölçme ve Değerlendirme konusunda dikkat etmeniz gereken bakış açınızı geniş tutmanızdır. Ölçme ve Değerlendirme konusu analitik düşünme becerisine sahip olmayı gerekli kılar. Temel kavramlar, kullanılan araçlar ve istatistiksel bilgilere sahip olmak için bol bol tekrar yapmanızı tavsiye ediyorum. Program Geliştirme ve Sınıf Yönetimi Konusu sözel ağırlıklıdır. Okurken sıkılmayıp teorik bilgiyi anlamaya çalışmak gerekiyor. Sevgili öğrenciler lütfen buna dikkat edin. Son olarak Öğretim Yöntem ve Teknikleri Konuları Öğretimin ne olduğu ile alakalı bilgi vermektedir. Tüm konuları bir bütün olarak değerlendirmeli ve aralarında bağlantı kurmalısınız. Konu çalışırken küçük notlar almayı ve notlarınızı bol bol tekrar etmeyi unutmayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.