Glukzamin Nedir?

tiens-glukozamin-kapsul

Kimyasal açıdan amino şeker sınıfında yer alan glukzamin, insan vücudunda doğal bir şekilde oluşum gören bileşiktir. Vücut üzerinde bir takım fonksiyonel moleküller açısından yapı taşı görevini görmektedir. Fakat bunlardan öncesinde, eklemlerde bulunan kıkırdakların gelişmesine ve bakımına katkı sağlamak için gerekli besindir.

 

Aynı zamanda deniz hayvanlarının kabuk kısmında, mantarlarda ve hayvanlarında kemiklerinde yer almaktadır. Tamamlamak üzere kullanılan glukzamin takviyeleri genel olarak bu doğal kaynaklar kullanılarak elde edilmektedir.

 

Sık şekilde glukzamin, bir eklem bozukluğu olan esteoartrit gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesine destek sağlamak açısından kullanılmaktadır. Oral yoldan tüketilebildiği gibi kremlerin içinde topikal şekilde de uygulanması mümkündür.

 

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

 

Glukzamin, sık şekilde yaşanan bir takım durumlardaki semptom tedavisine destek sağlamak açısından gıda takviyesi ürünlerinde kullanılmaktadır. Çalışma mekanizması ise henüz net şekilde anlaşılmamış olmasına karşın, bir takım faydaları da sağladığı görülmüştür.

 

Enflamasyonu Azaltabilir

 

Bir çalışma sırasında, kemiklerin oluşmasında bulunan hücreler için glukozamin uygulandığı gibi, önemi yüksek bir anti-enflamatuvar etkisi de görülmüştür.

 

Eklem Sağlığına Destek Verir

 

İnsan vücudunda doğal olarak yer alan glukozaminin ara rollerinden birisi ise, eklemlerin arasında dokuların sağlıklı bir şekilde gelişim kat etmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu dokuların sinovyal sıvı adına sahip bir sıvıyla beraber kemiklerin birbiriyle serbest bir şekilde hareket etmesine destek vererek, yaşanacak olası sürtünmeyi de minimum seviyeye indirmektedir. Glukozamin, eklem kıkırdağının ve sinovyal sıvısının meydana gelmesine doğrudan katılmış farklı kimyasal bileşiklerinin de oluşumuna da yardımcı olmaktadır.

 

Glukozamin Yan Etkileri Nelerdir?

 

Glukozaminin takviye olarak tüketilmesi birçok insan açısından tehlike arz etmediği gibi, bir takım riskli durumlarında olabileceğinin göz önünde bulundurulmalıdır. Olabilecek yan etkileri olarak, ishal, mide bulantısı ile kusma, göğüs kafesinde ağrılı yanma hissiyatı ve karın ağrısı görülmektedir.

İlginizi Çekebilir :  Whatsapp Web

 

Glukozamin Nasıl Kullanılır?

 

Farklı bir uygulama şekilleri bulunan glukozamin, oral olarak hap ya da kapsül şeklinde ya da kremler eşliğinde cilde sürülmesiyle kaslara enjekte edilip kullanılmaktadır. Tamamen bu kullanım şekillerinin ise doktor tavsiyesi ve gözetiminde ihtiyaç duyulması durumunda kullanılmasının doğru olduğunu söylemek gerekir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.