Merhaba hocam öncelikle 4 yıllık işletme bölümünün 3. sınıfındayım. Bu seneki malum olaylardan dolayı lisansın bitmesini beklemeden KPSS ortaöğretim başvurusu yaptım. Liseden mezun olduğum bölüm ise; Muhasebe ve Finansman/ Bilgisayarlı Muhasebe. Size birkaç sorum olacaktı;
-2014 KPSS ortaöğretim tercih rehberine baktığımda benim okuduğum lisenin kodlarıyla alım yapılmadığını gördüm. 2001 diye tabir edilen, herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan sıfatlı yerlere baktığımda ise, hizmetli gibi ilkokullarda temizlik işlerinden sorumlu olan bölüm atama alıyor. Şöförlük için bile belirli sertifikalar istiyorlar. Asıl soruma gelecek olursak, Mesela ben muhasebe ve finansman mezunu olarak; belediyelerde zabıtalık, SGK’de veya Belediye gibi devlet kurumlarında düz memurluk veyahut üniversitelerde tercih yapabilir miyim? Çünkü şu an ülkenin 15 temmuz sonrası yaşadığı sıkıntılardan dolayı cok fazla memur ataması yapılması bekleniyor. Ben bu lise bölümünden okuyarak bu alanlarda çalışabilir miyim?
Merhabalar, lise muhasebe alanı KPSS nitelik kodu 2075 olması lazım ve bu koddan da çok az sayıda olsa da memur alımı olmuş.
Öncelikle şunu net olarak belirteyim ki bahse konu memur açıkları için yeni memur alımları olacak gibi görünmüyor pek. Süreci hep birlikte göreceğiz zaten. Muhasebe bölümü atamalarına gelecek olursak da en son 2014 KPSS atamalarında toplam 12 adet kadro açılmış ve taban puan 86yı görmüş. Bu da fena bir puan değil. Yani diğer düz lise mezunlarının 95 puanla hizmetli kadrolarına bile zor girebileceğini hesaba katarsak, şanslısınız bile diyebiliriz. Yapmanız gereken 90 ve üstü puanlar almayı hedeflemektir.