2017 Kamu Personel Alımı Bitti Mi

2017 yılı bitmek üzere. Bu yılı geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. 2017 yılının son günlerinde Personel Alımı var mı merak konusu.

2017 Yılında bir çok alanda kamu personeli alımı yapıldı. 2017 Aralık aylarındayken yinede alımların devam ettiğini görüyoruz. Kamu personeli seçme sınavı yani KPSS ile binlerce memur alımı yapan bakanlıklar 2017 son döneminde alımlarını yine devam ettirdi. 2017 Ocak ayında başlayan Polis, Astsubay, Mühendis, Tekniker, Müdür ve Müdür yardımcılığına kadar alım gerçekleşti. Tüm bu alımlar KPSS puanları ve dereceleri üzerinden yapıldıktan sonra gerek mülakatlı gerekse mülakatsız tamamlandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılan atamalarda, 2017 yılı içinde 150.000’den fazla kişinin ataması gerçekleştirildi. Ülkemizde olan terör olaylarının da etkisinin olduğu memur alımlarında, bu olaylar da yükselişin bir sebebi oldu. 2017 Dönemi içinde bir çok kurum tarafından alınan memur ve personelin kadrolu olarak işe başladıklarını da biliyoruz, bunun yanı sıra yine bu dönemde sözleşmeli ve taşeron olarak da bir çok kişi birden fazla kuruma tahsis edildi.

2017 Yılı Son Personel Alımı

İşsizlik oranında düşüşler yaşandığı bu yılda KPSS-2017/8 tercihlerinin yapıldığı ve sonuçların açıklanarak gerekli atamaların ve personel alımının da yapıldığını söyleyebiliriz. 2017’nin en son ataması KPSS-2017/9 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacağı geçtiğimiz günlerde yetkili merciler tarafından duyuruldu. Yani 2017 Yılının personel alımının henüz bitmediğini söyleyebiliriz. 2017 Aralık ayında yapılacak olan son personel ve kamu görevlisi alımının Gençlik ve Spor Bakanlığı kurumunca yapılacağı ve bu sayının 60 kişi olacağı netlik kazandı.

İlginizi Çekebilir :  2018 Yılında Polis PÖH JÖH Alımları Olacak

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.