2017/1 KPSS Tercih Kılavuzu-Genel Değerlendirme (Lisans)

kpssklavuz

Merhaba değerli memur adayları! Lakap olarak büyük alım diye nitelendirilen ama içerisinde ciddi manada az bir memur kadrosu barındıran bir haziran ataması ile karşı karşıyayız. KPSS memurluk sürecini takip eden biri olarak emin olun ki bizlerin bile yorum yapma hevesi kaçmış durumda. Yine de maddeler halinde genel bir analiz yapmak istiyoruz.

  • Toplamda 2780 adet memur alımının yer aldığı 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda, 1575 adet kadro lisans mezunlarına ayrılmıştır.
  • Tüm lisans mezunlarının ortak kodu olan 4001 genel nitelik kodundan toplamda 296 adet kadro açılmıştır.
  • 4001 nitelik kodundan açılan 296 kadrodan 214 tanesi özel nitelik kodu içermektedir. Bu da birçok adayın bu kadrolara tercih yapamayacağı anlamına gelmektedir.
  • Lisans mezunlarına ayrılan kadroların büyük çoğunluğu belediye, üniversite ve KİT kurumlarıdır. Belediye, üniversite, il özel idare, KİT gibi kurumların tayin imkanı olan kurumlar içerisinde yer almadığını hesaba katarsak, tayini kolay olan kurumlar(tıkla)ı isteyen adayların işinin zor olduğunu söyleyebiliriz.
  • KPSS memurluk tercihlerinde yüksek maaş veren kurumlar(tıkla)ı tercih etmek isteyen adaylar için 2017/1 KPSS tercih kılavuzunun ideal olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim başta KİT kurumları olmak üzere sds(sosyal denge tazminatı) veren belediyelerde ve il özel idarelerinde memur maaşları daha yüksek olabilmektedir.
  • 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda dikkat çeken bir diğer nokta da sağlıkla ilgili memur kadrolarının olmamasıdır. Daha önceki KPSS tercih kılavuzlarının içinde sağlık bölümlerine ait kadrolar da ekleniyordu ve memur alım sayısı şişirilmiş şekilde görünüyordu. Umarız ki bundan sonraki alımlarda da sağlık kadroları yer almaz ve bütün alımlar merkezi atama içinde toplanır.
İlginizi Çekebilir :  KPSS Branş Sıralamaları - KPSS Nitelik Kodu İlişkisi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.