2018-2019 Memur Maaşları Belli Oldu!

2018emeklimaasi

Binlere memur tarafından beklenen müjdeli haber sonunda geldi. 2018 memur maaş zammı ve 2019 memur maaş zammı oranları belli oldu. İki yıllık maaş zam rotası çizildi ve taraflarca imzalar atıldı.

Bu yazımızda sizlere zam oranları ve en düşük memur maaşı ve en yüksek memur maaşlarını bildireceğiz.

Artık yetkililer maaş zamları ile ilgili yıllık görüşmeler yerine iki yıllık görüşmeler yapıp bir rota belirleyecek ve zamlar altı aylık periyotlarla bu belirlenen zam oranlarına göre yapılması taraflarca kararlaştırıldı.

2018 ve 2019 yılı toplamında maaşlara yüzde 17.54 oranında zam yapılacaktır.

2018 yılı ilk altı aylık dönemini kapsayan zam artış oranı yüzde 4 olarak belirlenirken, ikinci altı aylık dönemini kapsayan memur maaş zammı ise yüzde 3.5 olarak belirlendi.

2019 yılı ocak – haziran aylarını kapsayan ilk altı aylık dönem zam oranı yüzde 4 olarak belirlendi. İkinci altı aylık zam artış oranı ise yüzde 5 olarak belirlendi.

Bu artışlar zam bekleyen memurun yüzünü güldürüp biraz olsun içini ferahlattı.

En düşük mevcut memur maaşı 2.721 tl idi

2018 Ocak ayı itibari ile yüzde 4 zamlı olan en düşük memur maaşı 2.829,84 tl oldu

2018 Temmuz ayı itibari ile yüzde 3.5 zamlı olan en düşük memur maaşı 2. 928,88 tl oldu

2019 Ocak ayı itibari ile yüzde 4 zamlı olan en düşük memur maaşı 3.046,03 tl oldu

2019 Temmuz ayı itibari ile yüzde 5 zamlı olan en düşük memur maaşı 3.198,34 tl oldu

Zam oranlarının her iki tarafı da memnun ettiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, bundan sonraki zamanlar da da görüşmelerde olumlu adımlar atmayı devam ettireceklerini dile getiren Sayın  Sarıeroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yaptığımız maaş artışları bir taraftan kamu çalışanlarımızı memnun etmeye yönelikken, diğer taraftan da kamu maliye dengesini gözetmeyi temel alan bir anlayışla gerçekleştirildi. Tabii ki kamu görevlilerimizin ihtiyaçları, beklentileri, talepleri birinci önceliğimizdi. Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu süreç, ekonomik dengelerimiz ve istikrarımız bizim için önemliydi ve 80 milyon vatandaşımızın menfaatini gözettik. Enflasyonun orta vadede düşüş trendine girdiği bir ortamda, hükümetimiz mali imkanlarını bu toplu sözleşme sürecinde sonuna kadar kullanarak kamu çalışanlarımızın refah payındaki artışını güçlü şekilde gerçekleştirmiştir. Bu artış oranının piyasalarda da çok olumlu şekilde etki yaptığını memnuniyetle görmüş durumdayız.”.

İlginizi Çekebilir :  2018 Emekli Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.