2018 KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Açıklandı

22 Temmuz’da yapılacak olan sınavın sonucu 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 KPSS Sınav Başvuru Tarihleri Açıklandı

2018 yılında KPSS sınavına girmeyi düşünenler için 2018 KPSS sınavı ne zaman olacak? En çok merak edilen sorular arasında yer alıyordu. Başvuru tarihi belli oldu. 2018 yılı için ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre sınav tarihleri belli oldu. Lisans veya ön lisans eğitiminin yanı sıra ortaöğretim KPSS sınavları hakkında bilgi almak isteyenler açıklanan tarihlerde başvuru işlemlerini yaparak sınava girmeye hak kazanabilirler.

2018 KPSS Sınavı Temmuz Ayında Yapılacak

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre lisans eğitimi almış ve almakta olan öğrenciler için KPSS sınavı 22 Temmuz’da düzenlenecek. 2018 yılında KPSS sınavına girmeyi düşünen lisans mezunları ya da eğitimine devam etmekte olan son sınıf öğrencileri yapacakları başvuru sayesinde 22 Temmuz’da düzenlenecek olan sınava girmeye hak kazanabilirler.

Adaylar sınava girebilmek için 10-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir. 22 Temmuz’da yapılacak olan sınavın sonucu 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

Lisans öğrencileri birinci gün 28 Temmuz ve ikinci gün 29 Temmuz tarihlerinde sınava girerken KPSS öğretmenlik alanında sınava girecek olanlar ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek olan oturuma katılabilirler. Sınavlara girmek için başvuru yapmak isteyen öğrenciler başvuru tarihlerini kaçırma ben gerekli belgeleri ile yapacakları başvuru işlemlerinin ardından alan bilgisine göre düzenlenecek olan oturumlarda bulunabilirler.

2018 KPSS Başvuru Tarihleri

Memur olmak için KPSS sınavına girmeyi düşünen ver alanlarına göre düzenlenecek olan sınav için belirlenen başvuru tarihlerinde yapacakları başvurular sayesinde sınava girmeye hak kazanabilirler. 10-21 Mayıs tarihleri aralığında yapılacak başvuru işlemlerinin ardından öğrencilerin alanlarına göre düzenlenecek olan oturumlarda sınava dahil olmaları sağlanacak.

Ortaöğretim KPSS Sınavı Ne Zaman?

Ortaöğretim mezunları veya okula devam etmekte olan son sınıf öğrencileri KPSS sınavına girmek için ortaöğretim başvuru tarihlerinde başvurularını yapmaları gerekir. Ortaöğretim öğrencileri için KPSS sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınava girebilmek için öğrencilerin 3-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan başvuru tarihlerini kaçırmadan başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sınavın açıklama tarihi ÖSYM resmi sitesi üzerinden düzenlenen sınav takvimi ile açıklanacak.

 

İlginizi Çekebilir :  Medikal Maske Ne Amaçla Kullanılır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.