2018 Yılında Kaç Sağlık Personeli Alınacak

2018 yılında hedeflenen 9 bin doktorun atamasının da yapılacağını ve aynı zamanda 27 bin hemşire ve ebeninde alınacağını duyurdu.

2018 Yılında Kaç Sağlık Personeli Alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlık Bakanlığı görüşmelerinde konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan önemli açıklamalarda bulundu. 2017 Yılında sağlık alanında bir çok kamu personeli alımı gerçekleştiren sağlık bakanlığı 2018 yılında da bu alımlarına devam edecek.
2017 Yılında gerek kurumların kendi içlerinde gerekse kamu personeli seçme sınavı ile bir çok sağlık personeli alımı gerçekleşti.

Sağlık Personeli Alımı Devam Edecek Mi?

Bu soruya en doğru cevabı, yazımızın başında da söylediğimiz gibi bakan Ahmet Demircan verdi.
Demircan, Türkiye Büyük Millet Meclisi sağlık bakanlığı görüşmelerinde tam 36 bin kamu sağlık personeli alınacağının müjdesini verdi. Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 kapsamında kamu personeli olarak 12 bin 380 kişin yerleştiğini ve bunlardan 11 bin 233 kişinin atamasının gerçekleştiğini açıkladı. Bunların dışında geriye kalan kişilerin ise güvenlik soruşturmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Ayrıca bakan Ahmet Demircan, 2018 yılında hedeflenen 9 bin doktorun atamasının yapılacağını ve aynı zamanda 27 bin hemşire ve ebeninde alınacağını duyurdu.

Sağlık Personeli Alımı Neye Göre Yapılacak?

Yeni yılda yapılacak bu alımların detayları ve alım koşullarını henüz belli olmamakla birlikte, büyük bir olasılıkla yine Kamu Personeli Seçme Sınavınızın başarı puanınıza göre yapılacak. Bununla birlikte belirtilen genel nitelikleri de sağlıyor olmanız gerekiyor. Bunun için devlet memurları kanununu kullanabilirisniz. 2018 yılında yapılacak olan bu alımlardan daha fazla haberdar olmak için sitemizi daha sık ziyaret ederek tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir :  Toefl Kursu Nedir? Sınava Nasıl Çalışılır?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.