2016 KPSS Memur Atamaları İçin Tehlike Çanları Çalıyor

kpssatamalari2016

Özellikle ortaöğretim KPSS olmak üzere 2016 b grubu KPSS oturumlarına, eski yıllara nazaran daha yüksek bir katılım gerçekleştirildi. Nedeni ise hepimizin de bildiği üzere kamu çalışanları içindeki görevden uzaklaştırmaların ve memurluktan atılmaların oluşturacağı memur açıklarının, 2016 b grubu KPSS memur alımlarına yansıyacağı beklentisi. Neredeyse tüm yazılarımızda bu noktaya dikkat çekmeye çalışıyoruz; gerçekten de beklentileri karşılayan boyutta memur alımları yapılacak mı 2016 b grubu KPSS ile?

Başbakandan 2016 KPSS Memur Alımlarıyla İlgili Açıklama

2016 b grubu KPSS memur alımları konusunda her ne kadar iyimserliğimizi korusak da yetkililer tarafından yapılan açıklamalar maalesef ki iç açıcı değil. 2016 b grubu KPSS ile yapılacak memur alımları konusunda en son açıklama Başbakan tarafından yapıldı. Dün gerçekleştirilen EKK(Ekonomi Koordinasyon Kurulu) toplantısı sonrası alınan kararları açıklamak için kamera karşısına geçen Başbakan, konuşmaları arasında kamuya yapılacak alımlar konusundaki önlemleri de aktardı. Başbakan, çok zorunlu olmadıkça kamuya yeni personel alımı yapılmayacağını belirtti ve alınacak memurların da genel itibariyle yargı ve güvenlik alanında olacağını söyledi.

2016 KPSS Memur Alımları Konusundaki Değerlendirme

Başbakan’ın açıklamalarını yorumlamak gerekirse; 2016 KPSS ile kamuya yapılacak memur alımlarında polis, hakim, savcı, askeri personel kapsamındaki alımlara daha çok ağırlık verileceğini ifade edebiliriz. B grubu açıktan memur alımları kapsamında ise zabıt katibi, infaz koruma memuru gibi adalet bakanlığı ve bağlı kuruluşlar tarafından yapılacak alımların artabileceği düşüncesindeyiz. Sağlık kapsamındaki memur alımlarının ise bu tasarruf tedbirlerinden etkilenmeyeceği kanaatindeyiz. Bahse konu kamuya memur alımlarındaki kısıntı tedbirlerinden en çok etkilenecek kesim ise kuşkusuz ki merkezi memur atamalarında açılan memurluk kadroları olacaktır. Memur, vhki, bilgisayar işletmeni, mühendis, mimar, tekniker, teknisyen gibi genel memurluk kadrolarının önceki yıllara göre azalmasa dahi artış göstermeyeceğini tahmin ediyoruz. Ek olarak azalma bile yaşayabiliriz.

İlginizi Çekebilir :  YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2018 YKS Sınavı

Tüm bu durumlar için tavsiyemiz şunlardır;

  • Merkezi memur atamalarında çok seçici davranılmamalı
  • İlla bir kurum, unvan vs. seçiciliği yapılmamalı
  • Aşırı zorunlu olmadıkça il seçiciliği yapılmamalı
  • Bir sonraki atamalarda rahat atanabilecek bir puana sahip olunmadığı müddetçe atamalar es geçilmemeli
  • Açıktan memur alımları değerlendirilmeli
  • Sözleşmeli memur alımlarına ön yargıyla bakılmamalı ve değerlendirilmeli

 

Umarız 2016 KPSS ile yüklü sayıda memur alımları gerçekleştirilir. Tüm memur adaylarına bu süreçte başarılar dileriz.

12 yorum

    • Merhabalar, bilişim güzel bir bölüm ve lise atamaları içinde şansı iyi olan meslek lisesi bölümlerinden biri. Fakat 77 puan yetersiz olmuş biraz. 2014 kpss atamalarında en düşük 85 puanla kapattı bu bölüm. MErkezi atamalarda pek şanslı olacağınızı düşünmüyorum. Ama açıktan zabıt katibi alımlarında şansınızı deneyebilirsiniz.

  1. Hocam merhaba ön lisans muhasebe ve vergi mezunuyum 71,96 puan aldım braş sıralamam 6691 atanma durumum nedir? veya başka bölüm seçebilir miyim bilgilendirmenizi rica ederim. syg.

    • Merhabalar, bölümünüz güzel ama aldığınız puan maalesef ki yetersiz görünüyor. Bölümünüzün memur alımları en son 83-84 seviyelerinde kalmış. Yani 70li puanlara düşme ihtimali yok maalesef.

    • Merhabalar, 2014 KPSS atamalarının son alımında yapılan yüklü alım sayesinde, önlisans büro yönetimi taban puanları 81 küsür puanları görmüş. Eğer ki 2014 atamalarından daha fazla sayıda memur alınırsa şansınız olur.

  2. Merhabalar hocam ben Uluslararası Ticaret lisans mezunuyum kpss tercihlerimde uluslararası ticaret ve finansman ,uluslararası ticaret ve pazarlama ,uluslararası ticaret ve lojistik bölümleri ile memur alımı yapan kadrolara başvurabilir miyim yoksa yalnızca uluslararası ticaret mezunu mu yazmalı nitelik kodlarında hocam bu konu hakkında kesin bir bilgi verir misiniz kimse bilmiyor lütfen aydınlatın beni teşekkür ederim

    • Eğer ki kelime kelimesine ULUSLARARASI TİCARET mezunu iseniz size ait lisans KPSS NİTELİK KODU mevcut, bu kod 4475 olarak görünüyor. Yani sadece 4475 kodundan açılan memurlukları tercih edebiliyorsunuz.

    • Merhabalar, çok rahat atanabileceğiniz kanısındayım. Lakin bu atamada size kadro açılmamış inceleyebildiğim kadarıyla. Büyük ihitmalle sağlık bakanlığı elstradan alım yapacak ösym vasıtasıyla

    • Selamlar, 4001 kodundan bahsediyorsanız ilk atamada bu puana düşeceğine ihtimal vermiyorum ben. Çünkü kadro sayısı az, genel kadro sayısı da az olduğu için yüksek puanlı birçok farklı bölüm mezunu aday, 4001 kadroalrına yüklenecektir. Misal mühendislik mezunları gibi…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.