Eğitim Müfettişi Nasıl Olunur

egitimmufettisi

Eğitim Müfettişi Nasıl Olunur

EĞİTİM MÜFETTİŞİ GÖREVLERİ NELERDİR?

İlk olarak her öğretim yılı başlangıç tarihinde ve son zamana kadar eğitim görevlileri ile meslek toplantılarına girmek ve idari, eğitim ve öğretim adına oluşan sorunlarda mevzuat dışına çıkmadan sorunların çözümünde fikir vermek ilk görevleridir. Zira oluşan sorunların rehberliği ve teftiş görevi müfettişe aittir. Ayrıca okul ve eğitim kurumlarının personellerini yeterlilik ve alınan verimlilik testine tabi tutarlar. Bir diğer görevlerinden biride eğitim kurumlarının işleyişinde müfredata aykırı bir durum var mı ve Okul aile birliği görevinde suistimal ediliyor mu gibi sorunları araştırmak ile yükümlülerdir. Görev kapsamı dışında kendi alanına girmeyen ve mevzuata uymayan sorunlar ile araştırma, inceleme gibi hakları olmamaktadır. Eğitim kurumuna düzenledikleri teftiş inceleme ve soruşturma belgelerinin en az iki tane örneğini alarak kendi kişisel dosyalarına takmak mecburiyetindelerdir.

EĞİTİM MÜFETTİŞİ OLMA ŞARTLARI

Öncelikle fakülte veya en az dört yıl eğitim süreli yüksek okul mezunu olmak ve Milli eğitim bakanlığı bünyesindeki okullarda en az on yıl öğretmen sıfatı ile çalışmış olmak ile birlikte en az da üç yıl eğitim kurumunun idari personel kadrosunda çalışmış olmak gereklidir.

İkinci şart ise yapılan geniş kapsamlı sicil taramasında dosyası MİT tarafından incelenir ve yüz kızartıcı suç, herhangi bir siyasi parti kollarına üye olmak, veya herhangi bir örgüte üye olmak durumunda başvurusu reddedilir. Bu yüzden sicili temiz olmasının yanında eşinin ailesi dahil birinci derce akrabaların sicili temiz olmalıdır.

Üçüncü temel şart ise; Milli eğitim bakanlığı bünyesinde yapılan giriş sınavına yalnızca bir defa katılmış olmak yani her müfettiş adayının sadece bir defa giriş sınavına başvurma hakkı vardır.

Dördüncü temel şart ise; gereken sağlık şartlarını taşımak. Nedir bu sağlık şartları? İlk olarak sağlık düzeyinin ülkenin her yerinde görevini layıkıyla yeri getirmesine engel olmayacaktır. Ve ülkenin en zorlu iklim koşullarında bile seyahat etmeye elverişli bir sağlıkta olduğuna dair tam teşekkürlü hastaneden beyan sunmalıdır.

İlginizi Çekebilir :  Jandarma Eğitim Komutanlığına Nasıl Girilir

SINAVA BAŞVURMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NEDİR?

Bu belgeleri öğrenmek için MEB resmi sayfasını başvuru kabul sürecinde anlık olarak takip etmeniz gerekmektedir. Fakat neredeyse her yıl aynı belgeler istenmektedir. Bu belgeler: Nüfus cüzdanının onaylı örneği ve aslı, Adliyelerden alınacak sicilinin temiz olduğuna dair sabıka kayıt evrağı, altı adet biyometrik fotoğraf, Askerlik yaptığına dair veya tecil durumunu beyan eden belgenin bir adet

fotokopisi ve aslı, Lisans mezunu olduğuna dair diplomanın aslı ve fotokopisi, Bilgisayar çıktısı olmaksızın kendi yazdığı CV’si, sınav ücretine dair banka dekontu, Onaylanmış başvuru formu gibi belgeler belirtilen tarihte derlenip yetkililere teslim edilmesi gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.